Най-добрите продукти само тук

★★★★☆

Аларма на вратата: Алармата на вратата ви предупреждава, ако не затворите вратата напълно. Ако регистрира, че вратата е била отворена дълго време, започва да издава звукови сигнали и ви предупреждава, като включва и изключва вътрешната светлина.

Свободностоящите хладилници са най-удобни за интегриране. Собствениците могат да поставят такъв уред навсякъде в кухнята или, ако е необходимо, в друга стая в дома. Не изисква сглобяване и специална мебел (ключова дума: шкаф за преоборудване). Те са препоръчителни, ако кухненското обзавеждане не се нуждае от еднороден фронт. Друга практична особеност е, че собствениците могат просто да вземат своите устройства със себе си, когато се местят. Класическият свободностоящ уред често се използва и като втори уред.

Открийте нашите категории

Защо да купувате онлайн?

Особена форма на свободностоящия уред е така наречената маса. С височина от 80 до 85 сантиметра тя е висока колкото маса. Малкият, компактен свободностоящ уред се вписва добре в малки домакинства и се предлага с рафт. Добре познат производител на тези малки хладилници е Exquisit.

Той е вграден в кухненския модул. Тук се прави разграничение между два вида: хладилници за вграждане, които могат да бъдат интегрирани, и такива, които могат да бъдат декорирани. Интегрируемите модели се вграждат в предвидения за целта шкаф за преобразуване. Тази мебел обикновено е част от вграден кухненски модул. На пазара обаче има и отделни шкафове за преоборудване на хладилници. При хладилниците, които могат да се декорират, към предната част може да се прикрепи декоративен панел. И двата варианта на монтаж позволяват хладилникът да бъде интегриран безпроблемно в дизайна на кухнята, така че да се впише ненатрапчиво в стила на интериора.

Той обаче трябва да се вписва в определената ниша. Затова, когато търсят нов интегриран модел, потребителите трябва да се уверят, че размерите са подходящи.

Хладилниците под плота са доста подобни на настолните хладилници. Много модели обаче имат подвижен горен панел. Това позволява на потребителя да прикрепи към него работен плот, който да съответства на кухненския модул. Така малкият модел се вписва още по-добре в интериора. Тъй като тези хладилници не са много високи (около 80-85 см), те могат да се поставят директно под съществуващ работен плот без сложен монтаж. За разлика от уредите за вграждане, при тях не е необходим шкаф за мебели. Малкият стои на собствените си крака. Височината им обикновено може да се регулира, така че да стоят равномерно дори на неравни подове.

Както и при уредите за вграждане, купувачите могат да избират между пълноразмерни хладилници и компактни модели с малко фризерно отделение. Поради малкия си размер хладилниците под плота са препоръчителни за домакинства с един човек.

Тази комбинация от хладилник и фризер е практична, когато в кухнята няма място за два уреда. Двата компонента са разположени един над друг и се вписват в голяма част от кухнята. Предимството в сравнение с тези с фризерно отделение е по-голямата фризерна част. Тя има собствена врата и обикновено съдържа две или три чекмеджета за замразените храни. Това прави тези уреди препоръчителни за потребители, които обичат да замразяват предварително приготвена храна или сладкиши например. Отделението на хладилника също предлага достатъчно място за седмичните покупки на малко семейство.

Приемате ли бисквитки? Прочетете повече